Menu
EUR
LET OP: Bestel gerust, maar we zijn er even tussenuit en verzenden weer vanaf 11 mei
Nieuw in 2020

Nieuw in 2020

Door: Frank Reacties: 0

Wat komt er aan in 2020? Van 29 januari tot 2 februari werd de grootste speelgoedbeurs ter wereld gehouden in Toy City Neurenberg (Duitsland). Natuurlijk gingen wij daar op bezoek bij al onze merken om hun nieuwe producten te ontdekken. In dit blog lees je er alles over.

De Spielwarenmesse in Neurenberg is de grootste speelgoedbeurs ter wereld. Bijna 3000 standhouders uit 68 landen laten hier zien wat ze kinderen te bieden hebben. Dit jaar is de beurs bezocht door ruim 63.500 bezoekers, waaronder 2 van Hout & Plezier ;-). Hieronder zie je enkele van onze hoogtepunten per merk op een rij; Ostheimer, Grapat, Grimms, Wobbel en de rest volgt ;-) Alle nieuwe producten zijn al te bestellen in onze winkel, let wel even op de levertijd.

Wil je altijd direct op de hoogte zijn van ontwikkelingen, nieuwigheden en acties? Volg ons dan op Instagram en Facebook!

 

Grapat

Grapat is bijzonder voor ons. Het was een van onze eerste merken, én voor Grapat waren wij het eerste verkooppunt buiten Spanje. Casiana (foto) is de eigenaresse van Grapat én creatief brein achter deze kleurrijke vormen. Haar passie voor natuurlijke materialen en open einde speelgoed zien we ook in de nieuwe collectie van dit jaar terug. Dit jaar laat Grapat zien dat niemand te oud is om te spelen, de kleurrijke vormen nodigen meteen uit om te komen spelen.

Met een tweetal nieuwe Loose parts sets (grijze stenen en groene bomen) komt het totaal op 11 verschillende Loose Parts sets waarmee je de mooiste mandala's kunt leggen, sorteer- en telspellen kunt doen en zoveel meer. De gekleurde sorteer- en stapelbakjes zijn een prachtige aanvulling op de loose parts. 

Hout en Plezier visit Grapat at Spielwarenmesse 2020  Hout en Plezier - Spielwarenmesse 2020 - Grapat

Hout en Plezier visit Grapat at Spielwarenmesse 2020  Hout en Plezier visit Grapat at Spielwarenmesse 2020

Daarnaast zijn dit jaar de gekleurde ringen nieuw; verschillende formaten met rechte zijvlakken (zie foto) waardoor ze ook op hun kant kunnen staan. Bijzonder trots is Grapat op de "Lola"; staven van verschillende afmetingen, in verschillende kleuren.  Lola symboliseert ons als wezens van verschillend formaat en uiterlijk; maar ook met veel overeenkomsten. Ze bieden eindeloze manieren voor spel.

Hout en Plezier visit Grapat at Spielwarenmesse 2020  Hout en Plezier visit Grapat at Spielwarenmesse 2020  

De bekende Grapat Tomtens zijn vanaf dit jaar ook in de regenboog kleuren verkrijgbaar. Ze symboliseren de hoop op vrolijkheid in diversiteit in de wereld waarin wij leven.  

Hout en Plezier - visit Grapat - Tomten Rainbow

 

Ostheimer

Als een van de eerste stands zochten we onze vrienden van Ostheimer op. Ostheimer produceert al meer dan 75 jaar met de hand gemaakt houten speelgoed in het Duitse dorpje Zell. Afgelopen jaar hebben wij hen daar opgezocht om met eigen ogen te zien met hoeveel passie en trots deze mensen daar werken. Alle producten worden met de hand gezaagd, geschuurd, geverfd en afgewerkt. Elk product is uniek. 

Dit jaar heeft Ostheimer die trots meegebracht naar de Messe; bezoekers mochten eigenhandig een figuurtje afschilderen, naast een bijzonder vakbekwame collega... hoewel wij volgens hen niet ontevreden mochten zijn over onze eigen creatieve invulling, laten we het echte werk respectvol aan hen over. 

  Spielwarenmesse 2020 Ostheimer 2  Spielwarenmesse 2020 Ostheimer 6  

De Spielwarenmesse was ook het moment om persoonlijk afscheid te nemen van de directeur van Ostheimer. De altijd vriendelijke Wolfgang Schüle gaat na 35 jaar Ostheimer verlaten om van zijn pensioen te genieten. 

Hout en Plezier visit Ostheimer at Spielwarenmesse 2020

Ondanks dat de vraag altijd het aanbod van Ostheimer overstijgt, proberen ze elk jaar toch een aantal nieuwe figuren te introduceren. Dit jaar is er een prachtig huisje en familie bij gekomen. Wel zijn we al gewaarschuwd dat het beschikbare aantal in het begin zeer beperkt zal zijn.  

Spielwarenmesse 2020 Ostheimer

 

Grimm's

Als familiebedrijf heeft Grimm's moeite de enorme wereldwijde vraag naar haar producten bij te houden. Nog steeds is het gevestigd in het kleine dorpje (5000 inwoners) Hochdorf, op een half uurtje rijden van Stuttgart. Herr Grimm heeft ons ook dit jaar weer laten weten dat ze zeker hier gevestigd zullen blijven. Ben je benieuwd naar hoe hier de bekende regenboog wordt gemaakt? Lees dag ons Blog over ons bezoek aan de werkplaats van Grimm's

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten laat Grimm's zich leiden door de principes van Waldorf onderwijs en Montessori, waarbij kinderen zelf actief op ontdekking gaan en het speelgoed geen vast doel heeft, echt "open einde". Deze filosofie is duidelijk te herkennen in de nieuwe Grimm's collectie 2020. Op deze pagina hebben wij alle nieuwe producten bij elkaar verzameld. Vanwege de populariteit zal er in het begin enige beperking op beschikbaarheid en levertijd zijn. Benieuwd wanneer het binnen komt? We houden onze site zo actueel mogelijk, wil je het écht niet missen? Volg ons dan op Instagram en Facebook. Hier laten we het meteen weten wanneer het binnen komt ;-).

Vorig jaar koos Grimm's voor een zwarte achtergrond waarop de kleurrijke items een prachtig contrast vormden. Dit jaar heeft de stand op de Spielwarenmesse een duidelijk lichter, sprookjesachtig thema.

 

Hout & Plezier bezoekt Grimm's op de Spielwarenmesse 2020

Onze tour langs de nieuwe producten begint bij een nieuwe grote bouwset; de regenboog leeuw. In deze grote bouwset combineren organische naturel geoliede vormen in een geheel met kleurrijke geometrische vormen. De blokken zijn 3-4 cm dik, je kunt je voorstellen wat voor enorme bouwwerken je hiermee kunt maken. Natuurlijk is het opruimen van deze puzzel ook een feest ;-). Hij staat in ieder geval indrukwekkend in elke kamer. 

De grote rollers zijn enorm veelzijdig. De 25 rollen zijn 4 cm dik; hoe hoog kan jij hiermee bouwen? Ze vormen ook prachtige torens bij je kasteel. De rollers zijn per kleur verdeeld in verschillende afmetingen. Op de afbeelding zie je ze gecombineerd met de vriendjes én een ander nieuw item, de houten munten in dezelfde regenboogkleuren. De set wordt geleverd in een stevig houten frame.

Spielwarenmesse 2020 - Hout en Plezier at Grimms  Spielwarenmesse 2020 - Hout en Plezier at Grimms   

De rollers zijn er ook in een set van 12 met een diameter van 3 cm. Deze set wordt geleverd een met sorteerbord en is verkrijgbaar in naturel, pastel en regenboog.

Grimms rollers pastel  Grimms Rollers Naturel

Ons favoriete nieuwe item moet stiekem wel de Grimms Weer bouwset zijn. Het weer is voor kinderen een heel abstract begrip; met deze set maak je het concreet. Het wordt zonnig, gaat regenen, hard waaien of misschien komt er wel onweer? Door het uit te leggen en concreet te maken kan angst voor bijvoorbeeld onweer worden verlicht. Na regen komt immers altijd weer zonneschijn!

De set wordt geleverd op een standaard met dezelfde kromming als de 12-delige regenboog. De set past hier namelijk perfect op en bij! Met name de combinatie met de pastel en naturel grote regenboog vinden wij erg geslaagd. Wat vind jij?

Spielwarenmesse 2020 - Hout en Plezier at Grimms  Grimms bouwset weer  

Al jaren verwacht en nu eindelijk hier: de bekende halve schijven. Nu ook verkrijgbaar in pastelkleuren, naast naturel en uiteraard regenboog. Hiermee maak je mooie vormen op de grond, eilanden voor de vriendjes of in combinatie met de 12-delige regenboog een geheel poppenhuis!

 Spielwarenmesse 2020 - Hout en Plezier at Grimms

Heb je al een houten spoor van bijvoorbeeld Ikea of Brio? De nieuwe Grimms houten trein past er prima op! Natuurlijk rijdt hij ook op elke andere gladde ondergrond. De regenboogvriendjes van Grimms nemen graag de trein op reis! Deze houten trein is een bouwspel; de ene keer maak je een oerdegelijke locomotief, de andere keer een gestroomlijnde hogesnelheidslijn. De set combineert erg leuk met de cabrio's van Grimms met natuurlijk de regenbogen als bruggen over het spoor. 

Grimms bouwset trein    

Met de nieuwe kleine regenboog is de familie naturel regenbogen compleet in 2020. De houtstructuren vertellen een prachtig verhaal, elke regenboog is anders!

Spielwarenmesse 2020 - Hout en Plezier at Grimms  Spielwarenmesse 2020 - Hout en Plezier at Grimms

Ooit afgevraagd hoe je de bouwringen van Grimm's het beste kunt opbergen, op zo'n manier dat ze ook blijven uitnodigen tot spel? De sorteerboom van Grimm's is dit jaar nieuw; 12 plaatsen voor de 24 ringen, verkrijgbaar in regenboog én natuurlijk pastel!

Spielwarenmesse 2020 - Hout en Plezier at Grimms 2

 

Wobbel

Wobbel blijft onverminderd populair en de wereld veroveren. Dit jaar komen nieuwe kleuren op de Wobbel Original beschikbaar (zie foto) en is vanaf heden op de Wobbel starter de kleur zwart vervangen door muis (antraciet grijs). Bij Hout & Plezier ontvang je ook dit jaar bij elke Wobbel (boven 100 euro) een cadeaubon ter waarde van 10 euro, vrij te besteden in onze winkel!

Hout en Plezier visit Wobbel at Spielwarenmesse 2020

De kwaliteit van Wobbels wordt uitgebreid getest, ze zijn gekeurd tot 200 kg. In onderstaande video zie je mij (Frank, links) met Wouter (Wobbel, rechts) dit even simpel demonstreren. Zoals je kunt zien is er perfecte balans in onze samenwerking ;-)

En nog zo veel méér komt er aan! Alvast voorproefje:

Hout en Plezier at the Spielwarenmesse 2020  Hout en Plezier at the Spielwarenmesse

Hout en Plezier at the Spielwarenmesse  Hout en Plezier at the Spielwarenmesse  

Hout en Plezier at the Spielwarenmesse  Hout en Plezier at the Spielwarenmesse

 

 

 

 

 

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »