Menu
EUR
  • Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
  • Persoonlijke service vanuit ons familiebedrijf
  • Gratis verzending boven 89 euro binnen NL
  • Worldwide shipping

Over ons

In het kort: Hout en Plezier

  • Onze producten zijn duurzaam geproduceerd en gaan lang mee: we hebben een wereld achter te laten aan de volgende generaties, en dragen op deze manier ons steentje daaraan bij. 
  • Onze producten zijn tijdloos en van hoge kwaliteit: ze blijven mooi, uitdagen, inspireren en stimuleren.
  • Onze producten worden op maatschappelijk verantwoorde wijze geproduceerd: ook mensen met een beperking of achterstand dragen eraan bij, dit maakt ze juist extra bijzonder.
  • Heb je vragen over een product of wil je graag advies? Natuurlijk! We helpen je graag persoonlijk.

Wil je meer weten? Hieronder lees je meer over de gedachte achter ons speelgoed en het ontstaan van Hout & Plezier.

Over ons speelgoed

Hout & Plezier biedt een breed assortiment speelgoed en aanverwante artikelen. Inmiddels werken we met meer dan twintig verschillende leveranciers en altijd zijn we dagelijks zijn we op zoek naar uitbreidingen.

Hierbij vinden we het enorm belangrijk dat het voldoet aan onze speerpunten die je hierboven al hebt kunnen lezen;

Duurzaam geproduceerd. Het vervaardigen van het speelgoed mag nooit ten koste gaan van de wereld waarin wij deze gebruiken. Natuurlijk worden er grondstoffen, menselijke inspanning en energie gebruikt om de producten te maken. Wij kijken naar op welke manier dit gebeurt; de leveranciers waarmee wij werken vullen het op verschillende manieren in. Vaak worden sociale werkplaatsen ingeschakeld waarin mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt de kans krijgen een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. Anderen stimuleren lokale economieën in ontwikkelingslanden met een eerlijke beloning voor alle medewerkers.

Ook zien we vaak dat het verbruik aan grondstoffen wordt gecompenseerd, bijvoorbeeld door het planten van bomen, gekoppeld aan het gebruik van hout. Daarnaast zien we veel duurzame vormen van energieopwekking en het gebruik van plantaardige materialen voor de afwerking.

 

Tijdloos en van hoge kwaliteit. Helaas herkenbaar voor velen; speelgoed dat na een kort spel al op de afvalberg beland omdat het kapot, of nog erger, te saai geworden is. Hierin komt ook duurzaamheid terug; speelgoed moet lang mee kunnen gaan en doorgegeven worden aan een volgende generatie. Mooie voorbeelden vinden wij altijd die blokkendoos die nog van oma is geweest, of geef het door aan een vriend of vriendin en maak er anderen weer net zo blij mee. Dit geef je zo ook mee aan de kinderen; het stopt niet nadat je er plezier van hebt gehad, wees er zuinig op en anderen kunnen er weer net zo veel plezier van hebben. Het is gebruik, geen verbruik.

Om dit waar te kunnen maken is de kwaliteit van de producten heel belangrijk. Wij werken uitsluitend met leveranciers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Vaak wordt gewerkt met natuurlijke materialen die met de hand worden bewerkt. Deze producten zijn daardoor allemaal uniek, en net even verschillend (wat je pas ziet wanneer je er tien op een rij zet). De houten producten vertellen met de noesten, nerven en verkleuringen het verhaal van het leven. De tekeningen in het hout zijn daarom ook niet zozeer een gebrek, maar vaak juist de reden dat onze klanten ze verkiezen boven ander “perfect” afgewerkt speelgoed.

 

Educatief, uitdagen tot fantasie en spel. Bij onze producten vind je geen batterijen, schermpjes en knipperende lampjes. Het daagt de kinderen juist uit met eigen fantasie te spelen. Ze worden niet vermaakt, maar maken zelf het spel en ontwikkelen daardoor creativiteit, fantasie, inzicht en motorische vaardigheden. Het speelgoed blijft uitdagen, keer op keer; in een andere vorm, met een andere betekenis.

 

Over ons bedrijf

Hout & Plezier is een echt familiebedrijf, in 2017 ontstaan uit een passie voor duurzaamheid. Als jong gezin zijn wij geschokt door de grote hoeveelheid goedkoop speelgoed dat wordt uitgestort over onze toekomstige generatie. Speelgoed van lage kwaliteit, gaat daardoor vaak snel kapot, en wordt vanwege de lage prijs eigenlijk nooit meer gerepareerd. De wegwerpmaatschappij met bergen plastic afval als resultaat.

Vanuit de overtuiging dat het spelen en opvoeden van deze generatie nooit ten koste mag gaan van de volgende zijn wij op zoek gegaan naar bijzonder mooi en duurzaam speelgoed. Na een heel klein begin breidde het succes al snel uit. Het meest gelukkig worden wij van de overweldigende positieve feedback van onze klanten, daar doen we het voor!

Bij alle stappen in onze bedrijfsvoering zoeken we naar de meest duurzame oplossing. Zo worden verpakking- en vulmaterialen van onze leveranciers hergebruikt voor onze eigen verzendingen. Het kan dus zijn dat je een hergebruikte doos met plastic vulmateriaal van ons ontvangt. Want hergebruik is nog altijd beter dan weggooien. Zo produceert onze winkel nagenoeg géén afval. (Meer dan) Alle energie van onze winkel én huishouden wordt opgewerkt met zonnepanelen, inclusief een (kleine) elektrische auto.

Ook proberen we duurzame oplossingen aan te bieden aan onze klanten. Uiteraard is afhalen van bestellingen mogelijk, ook ’s avonds en in het weekend op afspraak wanneer je toch in de buurt bent. We hebben een verjaardags- en feestdagenservice, waarbij we voor een speciale gelegenheid (bijvoorbeeld verjaardag) alle individuele bestellingen samenvoegen én mooi inpakken waarna het als één pakket wordt verstuurd, op tijd voor die bijzondere dag. Zo besparen de klanten ieder verzendkosten en wordt er in plaats van allerlei kleine pakketjes één groot pakket verzonden.

Over ons

In 2017 besloten we vanuit een passie voor duurzaamheid, een winkel in duurzaam speelgoed te openen. In 2018, kort na de geboorte van onze jongste zoon besloot mijn goede baan in het bedrijfsleven op te zeggen om onze drie jonge kinderen (een meisje en twee jongens) de volle aandacht te kunnen geven. Daarnaast konden we Hout & Plezier verder laten groeien en bloeien.

In onze vrije tijd zoeken we vaak de natuur op. Je kunt ons zomaar zeilend tegenkomen op de Friese meren en Waddenzee. Dicht bij de natuur, de mooiste plekken van Nederland ontdekken. We zijn duidelijk herkenbaar en vinden het altijd leuk om even gedag te zeggen!

Wist je trouwens dat ons logo, de speelse boom met de twee grote bollen en drie kleine de duurzame groei en bloei van ons gezin symboliseert?    

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »