Menu
EUR
Wij zijn Hout & Plezier

Wij zijn Hout & Plezier

Door: Frank Reacties: 0

Wij zijn Hout en Plezier

Welkom! Leuk dat je ons gevonden hebt! In dit blog vertellen we je graag wat meer over onze achtergrond. Zo weet je wie we zijn én waarom we doen wat we doen. 

Tijd voor een familiebedrijf

Aangenaam, mijn naam is Frank. Geboren midden jaren '80, getrouwd en vader van 3 prachtige kinderen. Na mijn studietijd ben ik meteen veel gaan werken. Grote uitdagingen, ontzettend leerzaam maar ook lange dagen van huis. Toen ik en mijn vrouw over kinderen nadachten hebben we onszelf altijd als voorwaarde gesteld dat we er zoveel mogelijk voor hen zouden willen zijn. Tijd is onbetaalbaar. 

Vanaf het moment dat onze oudste geboren werd, ervoeren we de spagaat waar veel jonge ouders mee te maken krijgen tussen werk en privé. Maar ook kwam het speelgoed weer naar ons toe. Van vroeger én van nu. Dat wat we ons zelf herinnerden van vroeger, was vaak nog net zo mooi en sterk als toen. Het speelgoed uit de winkelstraten van deze tijd bleek vaak niet zo'n lang leven beschoren. Zonde van materiaal en geld.

Daarom gingen we op zoek. Uiteindelijk bleek de oplossing voor het speelgoed onbedoeld ook de ruimte te geven voor het gezin. We vonden speelgoed dat we graag wilden delen met andere ouders, bijzonder mooi houten speelgoed. Hout en Plezier, 2017. Begonnen in één van de latere kinderkamers, daarna ook de garage, de zolder, de bijkeuken en een andere kamer. 

Toen kwam de mogelijkheid om een nieuwe woning mét ruimte voor Hout en Plezier te bouwen. Sinds de zomer van 2022 hebben we onze showroom aan huis.

En onze kinderen? Inmiddels "helpen" ze graag mee door het speelgoed goed te testen. En als je gelukt hebt vind je een handgeschreven briefje van een van hen bij je bestelling. Ook zij vinden het superleuk om anderen blij te maken, net als wij.   

Briefje Roos

 

Wat doet Hout en Plezier en voor wie?

Doorlopend zoeken we naar bijzonder mooi duurzaam speelgoed. Dit kan je allemaal vinden op Houtenplezier.nl. Daarnaast delen we ook graag onze ervaringen via sociale media zoals Instagram  en Facebook en via ons blog. 

Ons speelgoed komt overal terecht waar kinderen spelen. Thuis, bij grootouders en gastouders, maar natuurlijk worden we ook vaak gevonden door kinderopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzalen, scholen en andere onderwijsinstellingen.

Wat we ook heel leuk vinden om te merken is dat steeds meer bedrijven de waarde inzien van een goede en fijne speelhoek. Wanneer de kinderen het naar hun zin hebben… hebben de ouders dat ook!

Ben je op zoek naar iets moois of bijzonders maar zie je door de bomen het bos niet meer? We helpen je graag en adviseren op basis van wensen, interesse en leeftijd. Samen komen we er altijd uit.

Zoals je misschien al had gezien hebben we enorm veel positieve reacties en feedback in onafhankelijke reviews via Webwinkelkeur en Google. Daar zijn we heel dankbaar voor en erg trots op!

Maar wat stiekem het allerleukst is? Dat zijn de privé mailtjes met foto's van ons speelgoed in gebruik met een grote glimlach op de kindergezichtjes. Hier doen we het allemaal voor!

Hoe doen we dat;

Die glimlach komt voort uit onze passie voor duurzaam leven en ondernemen.

Al jaren leven we als gezin volledig energieneutraal. We hebben geen gasaansluiting en alle stroom die we nodig hebben om te wonen, werken én reizen wekken we op met zonnepanelen. Afgelopen jaar hebben we ook onze nieuwe elektrische bestelbus in gebruik kunnen nemen!

Onze producten selecteren we op duurzaamheid in brede zin. Voor ons betekent dit dat deze gemaakt worden met zo min mogelijk impact op onze wereld. Daarnaast vinden we het belangrijk dat ze lang meegaan. Zo mogelijk generaties lang.

Een prachtig voorbeeld hiervan dat ik vaak noem zijn de regelmatige verzoeken voor reserveonderdelen voor de wagens van Fagus. Niet na één of twee jaar, maar na meer dan 20 jaar. Gewoon om de wagen weer klaar te maken voor de volgende ronde. Echt geweldig om te zien!

Ook werken wij en onze partners veel samen met sociale werkplaatsen, mensen met arbeidsbeperkingen of andere problematiek. Ook dit draagt bij, in de vorm van duurzame deelname aan onze maatschappij.

Een aantal van deze werkplaatsen hebben we bezocht, om met eigen ogen het vakmanschap te kunnen zien. Ben je benieuwd wat we hier hebben meegemaakt? Lees dan ons Blog over het bezoek aan de werkplaatsen van Grimm’s en Ostheimer in Duitsland.

Wanneer je van ons een pakket ontvangt kan het zomaar zijn dat deze verpakt is in een stroopwafel-doos van de plaatselijke supermarkt. We hergebruiken verpakkingsmaterialen van lokale ondernemers, bedrijven en vrienden. Zonde om dozen eerst af te voeren, recyclen en dan weer dozen van te maken, nietwaar? Ook hier proberen we een verschil te maken.

Hoe gaan we dat in de toekomst doen;

We blijven gewoon doen wat we altijd al deden en waar we goed in zijn. Steeds op zoek naar bijzonder mooi en duurzaam speelgoed. Heb je tips? We horen het graag!

En nog een leuk weetje om af te sluiten; wist je dat je in ons logo ons gezin kunt herkennen ;-) ?

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »