Menu
EUR
Ster vouwen van vliegerpapier

Ster vouwen van vliegerpapier

Door: Jeannette Reacties: 3

We krijgen veel vragen over het maken van de prachtige sterren van vliegerpapier. En dat begrijpen we want ze zijn prachtig! De sterren zijn makkelijk én leuk om te maken, óók door kinderen. 

Helaas kunnen kinderen nu door de maatregelen corona maatregelen niet naar school, dan is thuis knutselen en leuk en leerzaam. Ook moeten mensen afstand houden tot elkaar, we hopen dat zo’n mooie Waldorf ster voor de ramen mensen juist weer wat dichter tot elkaar brengt. Samen stralen we dan vrolijkheid en hoop uit. De kinderen zijn trots op hun eigen kunstwerk en voorbijgangers kunnen genieten van de prachtige sterren. Doen jullie mee?

Er zijn verschillende soorten sterren te vouwen, we zullen in deze blog eerst beginnen met de makkelijkste, deze is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Aan het einde van deze blog zullen we een paar ideeën geven voor wat moeilijkere varianten. Deze zijn leuk voor wat oudere kinderen of voor ouders die er geen genoeg van krijgen ;

Stap 1 - Wat heb je nodig voor het maken van een ster?

Neem 8 vierkante velletjes. De vellen vliegerpapier van Hout & Plezier zijn 16 x 16 cm (je vind ze hier).  Je kunt een heel vel gebruiken voor een grote ster óf het vel in 4-en knippen voor kleine sterretjes (blaadjes van 4 x 4 cm). Kies verschillende mooie kleuren voor een regenboog ster, of maak een ster in 1 of meerdere kleuren in bijvoorbeeld dezelfde tint, de keuze is aan jou. Zo kun je lekker variëren naar eigen smaak. 

Stap 2 - Hoe vouw ik een ster?

Vouw 1 vierkant velletje schuin door midden, vouw terug en je ziet een streepje in het midden. Vouw nu vanuit beide zijkanten van de punt tot aan de streep. Je hebt nu een soort vliegervorm. Dit is 1 van de 8 punten van de ster.

 Ster van vliegerpapier - stap 1 - Hout en Plezier

Stap 3 - Even een paar keer herhalen

Herhaal stap 2 voor alle 8 vierkantjes. Je hebt nu 8 vliegers. De basis voor je ster is klaar!

Ster van vliegerpapier - stap 2 - Hout en Plezier

Stap 4 - Plakken

Plak de vliegervormen vanuit de onderkant aan elkaar. Het beste kun je hier een lijmstift of Pritt voor nemen, daarmee blijft het vliegerpapier het mooist. 

Ster van vliegerpapier - stap 3 - Hout en Plezier

Klaar is je prachtige ster!

Hang hem voor je raam en zie hoe mooi het licht er doorheen schijnt. Je kunt vele verschillende sterren maken in variërende maten en kleuren. Wat een vrolijk beeld, ook voor iedereen die langs het raam loopt.  Laten we samen wat mooie sterren van hoop maken en solidariteit en steun uitstralen in deze spannende tijden. 

Ster van vliegerpapier - stap 4 - Hout en Plezier

 

Complete set raamsterren vouwen inclusief instructie

Vindt je het makkelijker om alles bij de hand te hebbeN? We hebben ook complete setjes, inclusief duidelijk vouwinstructie op ware grote. Hiermee kun je stap voor stap de mooiste sterren vouwen, je vindt deze setjes raamsterren vouwen hier. 

Voor de experts...

Hieronder nog een paar voorbeelden voor gevorderden. Wist je trouwens dat niet alleen het vliegerpapier nieuw in onze collectie is, we hebben ons assortiment flink uitgebreid met allerlei mooie knutselspullen. 

 

Sterren knutselen

Voorbeeld Ster 1Voorbeeld Ster 3

Voorbeeld Ster 2Voorbeeld Ster 4

Voorbeeld Ster 5Voorbeeld Ster 8Voorbeeld Ster 7Voorbeeld Ster 6

 


Reacties (3)

gravatar
Sandra
Geplaatst op 2021-12-23 15:52:38
Ik plak ze met prittstift op het raam... in het nieuwe jaar was je het er zo af met wat warm water met Dreft.
gravatar
Frank
Geplaatst op 2021-12-13 19:34:18
Je kunt de sterren op het raam plakken met bijvoorbeeld een klein stukje wasi-tape of dubbelzijdig plakband
gravatar
Sanne Koper
Geplaatst op 2021-12-13 15:16:16
Heel leuk om te doen! Het werkt verslavend;)

Waarmee plakken we de sterren op het raam?
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »