• Lorem ipsum

Respiin

Toon:
Geen producten gevonden...

Respiin

Manden en bakjes, als speelgoed of om speelgoed in op te ruimen

Kinderen vinden het heerlijk om te sorteren en speelgoed in bakjes te doen. Mandjes worden ineens pannen om in te koken of een lekkere kom soep. De fantasie van kinderen is eindeloos! Al op jonge leeftijd vinden kinderen het fascinerend om voorwerpen in en uit bakjes toe doen, zo simpel kan kinderspel zijn. Deze mandjes zijn ideaal voor het opruimen van de houten dieren van Holztiger en Ostheimer. Maar ook de 'loose parts' van Grapat krijgen een mooi plekje in deze prachtig gekleurde mandjes. 

En ook ouders worden blij van deze mandjes: Ze zijn ideaal om het speelgoed leuk in op te bergen. Maar ook in de keuken en in de kinderkamer staan de vrolijke kleurtjes erg goed.  

Respiin een duurzame keuze

De ReSpiin opbergmanden zijn gemaakt van jute en/of zeegras. Jute is een erg duurzaam materiaal. De planten zijn gemakkelijk te kweken, hebben een hoge opbrengst per hectare en hebben, in tegenstelling tot katoen, weinig behoefte aan pesticiden en meststoffen. Jute planten helpen daarnaast ook om de lucht schoon te maken. Tijdens de groei nemen ze drie keer meer CO2 in dan de gemiddelde boom, waardoor deze CO2 wordt omgezet in zuurstof. En jute is 100% biologisch afbreekbaar.

Ook zeegras is een duurzaam en biologisch afbreekbaar materiaal. Zeegras groeit heel snel in ondiep zeewater langs kusten en rivieren. Eenmaal volwassen worden de grassen met de hand gesneden en gedroogd in de zon, vervolgens met de hand gedraaid en geweven. Het heeft natuurlijke kleurvariaties waardoor elke mand uniek is.

De manden van Respiin worden gemaakt in Bangladesh, onder veilige en hygiënische werkomstandigheden en de werknemers krijgen een goed loon.